Na Oktoberfestu bodo finalisti Volkswagen Špila

Volkswagen Špila na Oktoberfestu 2019

Z veseljem vam sporočamo, da bodo na letošnjem Oktoberfestu 2019 z nami finalisti tekmovanja Volkswagen Špila. Blagovna znamka Volkswagen že kar nekaj let v Sloveniji ni več dejavna le na avtomobilskem področju, ampak tudi drugje. Močno podpira glasbeno sceno in po uspešnem projektu Volkswagen Rocks, namenjenem mladim rokerskim glasbenikom, so se že ob koncu lanskega leta lotili projekta, namenjenega narodno-zabavnim ansamblom, Volkswagen Špila.

Na natečaj se je pred novim letom prijavilo več kot 100 glasbenih skupin, štiričlanska komisija v postavi Raay, Anže Zavrl, Primož Grašič in Tomaž Šinko pa je izbrala 32 ansamblov, za katere menijo, da si zaslužijo glavno nagrado, sodelovanje s priznanimi glasbeniki in 10.000 evrov. Ansambli – prijavljeni prihajajo iz vse Slovenije – so se morali pred prijavo na natečaj seveda dobro pripraviti in med drugim posredovati tudi videoposnetek igranja v živo.

Ansambel Kerlci si je na odru Festivalne dvorane prišpilal zmago, glas ljudstva je pripadel Lenartom. Finale natečaja se je odvijal v fantastičnem vzdušju, ansambli pa so ob podpori publike in mentorjev na odru dali vse od sebe in predstavili nove pesmi, ki so jih v sodelovanju z mentorji ustvarili za ta natečaj.

Za letošnji Oktoberfestu smo zato povabili štiri finaliste tekmovanja in veseli nas, da bodo ansambli tekmovanja Volkswagen Špila poskrbeli za izjemno glasbeno vzdušje tudi na našem Oktoberfestu 2019!

Finalisti Volkswagen Špila, ki bodo igrali na letošnjem Oktoberfestu 2019:

  • Ansambel Kerlci
  • Hozentregarji
  • Ansambel Lenarti
  • Ansambel Mladika
  • Stopar Trio

Ansambel Kerlci

Ansambel Kerlci sestavljamo 6 fantov, pravih kerlcov in Manca, najlepša med vsemi Kerlci. Njihova posebnost je izredno raznolik program, ki zajema poleg narodno-zabavne in zabavne glasbe tudi različne priredbe klasičnih skladb, italijanskih kancon in skladb celotnega sveta. Prepoznani so po kvalitetnem izvajanju glasbe in po elegantnih, belo-modro-rdečih oblekah.

Ansambel Kerlci
Ansambel Kerlci Avtor: Ansambel Kerlci

Hozentregarji
Hozentregarji Avtor: Volkswagen

Ansambel Hozentregarji

Skupino Hozentregarji sestavljajo glasbeniki iz okolice Škofje Loke. Do zdaj so prejeli marsikatero priznanje, kot naprimer 1. nagrada s Festivala Cerkvenjak, uvrstitev v finale festivala Slovenska polka in valček 2015 in 2016 ter zmaga na Večeru viž v narečju 2018. Izhajajo iz ljudskega petja, tako da si še vedno najbolj štejejo v čast iskren pogled in potočeno solzo mladega dekleta.


Skupina Lenarti
Skupina Lenarti Avtor: Volkswagen

Skupina Lenarti

Skupina Lenarti so mlada zasedba, ki deluje približno 2 leti. Sestavljajo jo dva brata in sestra. Do sedaj so posneli že 4 videospote, prva skladba je bila priredba, ostale tri pa so njihovo avtorsko delo. Bili so nagrajeni na lanskoletnem in letošnjem festivalu v Dolenjskih Toplicah, prav tako pa so zmagali na tekmovanju mladih talentov v Mengšu. V prihodnosti si želijo čim več nastopati, še naprej razvijati njihov moderen slog igranja in izdati čim več skladb.


Ansambel Mladika
Ansambel Mladika Avtor: Volkswagen

Ansambel Mladika

Ansambel Mladika je v mesecu novembru praznoval 10. obletnico delovanja. V tem času smo bili finalisti vseh največjih festivalov NZ glasbe v Sloveniji, kjer smo bili tudi dobitniki nagrad.


Ansambel Mladika
Ansambel Mladika Avtor: Volkswagen

Ansambel Stopar Trio

Ansambel Stopar trio sestavljamo trije bratje iz Loke pri Mengšu, skupaj igramo dobrih 5 let. Glasba nas združuje že od mladih let, ko smo odraščali ob poslušanju ansamblov Stopar, Avsenik, Slak… Poleg igranja v ansamblu smo tudi aktivna glasbena spremljava folklorne skupine Svoboda Mengeš, ki je prejela zlato priznanje za glasbeno izvedbo na državnem nivoju.

 

Zadnje novice

Nepozaben Porsche Oktoberfest 2018

Letošnji Oktoberfest je privabil rekordnih 2.200 obiskovalcev!

Več informacij

Na Oktoberfestu 2019 bo z nami Natalija Verboten

Pogovarjali smo se z Natalijo Verboten

Več informacij

S sodelavci bomo poskrbeli za veselo vzdušje

Intervju z vodjo servisa, g. Borutom Pokeržnikom

Več informacij

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA